Da je Pixel Buds proizvod oblikovan po uzoru na Appleov, najbolje pokazuje to što novi model naprosto nema naziv: zove se isto kao prvi takav Googleov proizvod. No dakako da je ovogodišnji model prilično izmijenjen u odnosu na ‘original’, Pixel Buds iz 2017. godine.

Ovogodišnji Pixel Buds u prodaji su od jučer, po cijeni od 179 $, a zasad se mogu nabaviti samo u SAD-u.

Nove bežične slušalice predstavljene su još lani, u listopadu, a donose nekoliko novih tehnologija. Među njima je Fast Pair koji omogućuje brzo spajanje preko Bluetootha s Android mobitelima (svim modelima koje imaju Android 4.0 ili noviji) – jednim potezom, sve je gotovo u sekundi. Google Pixel Buds su prvi gadget koji podržava tu tehnologiju, koja omogućuje i brzo pronalaženje zametnutih slušalica (možete ih „nazvati“ a one će „zazvoniti“). Isto tako, one će se oglasiti kada dođe vrijeme da ih napunite – prije nego što im baterija „iscuri“.

Što se tiče baterije, ona će izdržati pet sati rada. Ali, kao i Appleovi AirPads, isporučuje se s kutijom u kojoj je bežični punjač; on će osigurati još 24 sata svirke – ili 2 sata već nakon 10 minuta punjenja.

Google Pixel Buds

Pixel Buds su opremljene s dva mikrofona na svakoj slušalici, a njihov je zadatak i da snimaju buku okolice kako bi Buds automatski podesili glasnoću. Slično kao što mobiteli automatski podešavaju osvjetljenje ekrana prema okolnom osvjetljenju, tako se Adaptive Sound ovdje brine da automatski poglasni ili stiša zvuk. Tu je i senzor koji će prepoznati kada pričate – po pokretima vaše vilice – i automatski pojačati glasnoću mikrofona a stišati okolnu buku, kako bi vas sugovornik bolje čuo.

Naravno, tu je i Google Assistant preko kojeg možete brzo i jednostavno provjeriti poruke i odgovoriti na njih (dakako, samo na engleskom i svjetskim jezicima), potražiti rutu na Google Maps, odabrati glazbu ili nešto četvrto, kao i dobiti simultani prijevod onoga što vam sugovornik govori na njemačkom, francuskom ili japanskom…

Google Pixel Buds

Google Pixel Buds se zasad mogu kupiti samo u bijeloj boji, a Google ih najavljuje i u narančastoj, crnoj i boji mente, u državama Petice (Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Velikoj Britaniji, plus Irskoj).

Google Pixel Buds

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.