U Hrvatskoj srećom to nismo iskusili, ali na golemom američkom tržištu došlo je do nestašice web kamera. Uz izolaciju koju je izazvala pandemija koronavirusa, web kamere su naprosto razgrabljene u mnogim krajevima SAD-a. A na tu nestašicu promptno je reagirao – najveći proizvođač fotoaparata!

Američki Canon je tako danas ponudio EOS Webcam Utility Beta softver koji će omogućiti da iskoristite svoj SLR ili bezzrcalni aparat kao web kameru.

Na listi podržanih aparata je dvadesetak modela. Softver je dostupan za Windows 10, 64-bitnu verziju, a preuzet ćete ga tako da kliknite na naziv aparata (pazite: to mora biti američki naziv – mnogi Canonovi aparati imaju različit naziv za američko, a različit za europsko tržište) a zatim iz sekcije Drivers & Downloads odaberete Windows 10 (x64) i pritisnete tipku Download.

Nakon toga, ostaje vam samo da instalirate softver na računalo i na njega spojite vaš fotoaparat USB kabelom – PC će ga prepoznati kao web kameru, a vaš će vas sugovornik vidjeti daleko bolje nego preko „prave“ ili ugrađene web kamere.

U teoriji, softver je dostupan samo za američke korisnike ali mi smo ga bez problema preuzeli; ako se problem i pojavi, preuzmite ga preko mobitela i „ručno“ ga kopirajte na računalo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.