Google je danas najavio da će kroz nekoliko tjedana Google Meet, Googleovo rješenje za videokonferencije, biti dostupno besplatno. Počevši od početka svibnja, svatko s adresom e-pošte može se prijaviti za korištenje rješenja Meet i uživati u brojnim značajkama koje su dostupne G Suite poslovnim i obrazovnim korisnicima, kao što su zakazivanje videokonferencije i dijeljenje zaslona, komuniciranje porukama u stvarnom vremenu i dizajn ekrana koji se prilagođava preferencijama korisnika, uključujući prošireni prikaz sudionika videokonferencije.

Više o novim mogućnostima Meeta, koji nasljeđuje Hangouts za poslovne korisnike, možete doznati ovdje. Od sljedećeg tjedna Google će postupno proširiti dostupnost rješenja Meet sve većem broju ljudi. Iako korisnici možda odmah neće moći zakazati i održati sastanke na meet.google.com, mogu se prijaviti kako bi bili obaviješteni o dostupnosti.

Google u službenom priopćenju navodi da će vam za prijavu trebati Google korisnički račun, te da će videokonferencije biti vremenski ograničene na 60 minuta. Do 30. rujna će Google „zažmiriti“ na to ograničenje, a kako piše CNET (a Google ne spominje u priopćenju) broj sudionika u konferenciji bit će ograničen na stotinu – koliko nudi i besplatna verzija Zooma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.