Većina nas je već zaboravila činjenicu da je druga najpopularnija društvena mreža na svijetu, Twitter, oblikovana za širenje SMS-om.

Twitter je tek pred dvije godine ukinuo ograničenje na 140 znakova (koliko stane u SMS poruku; danas možete napisati i dulju, ali ćete takav SMS platiti kao da ste poslali dvije poruke). Prošlo je ljeto ukinuta mogućnost slanja twittova preko SMS-a, nakon što su je hackeri iskoristili da bi preuzeli račun Jacka Dorseyja, osnivača i čelnika Twittera, a sada je ukinuta i mogućnost primanja obavijesti s Twittera preko SMS-a.

Mogućnost je potiho ukinuta ovoga tjedna, bez službene objave osim ove objave kojeg je, kao odgovor, objavila služba za podršku u ponedjeljak. Razlog tome je „ranjivost“ SMS-a. No Twitter će i dalje koristiti SMS-ove – za provjeru korisničkih računa, odnosno za autentifikaciju zaporke.

Twitter je istodobno ukinuo i mnoge korisničke račune koji su kreirani preko SMS-a. To je također prošlo bez službene objave, a Mashable, koji je „provalio“ priču, navodi da se radi o milijunima ukinutih računa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.