LG je jutros (po našem vremenu) u Koreji predstavio Velvet, mobitel koji će naslijediti modele njegove udarne serije G. Novi Velvet se najavljivao tjednima, dok je LG polako otkrivao detalj po detalj, no ono što je danas predstavljeno je – najblaže rečeno, iznenađenje.

LG Velvet

LG Velvet će na matičnom korejskom tržištu koštati 899.800 wona – nešto više od pet tisuća kuna. To je cijena niža od one po kojoj se nude najjači modeli na tržištu, kao što su iPhone 11 i Samsung Galaxy S20. Razlika međutim nije velika. Čak je veća cjenovna razlika između Velveta i najjačih modela vodećih kineskih proizvođača kao što su Huaweo, Xiaomi, Oppo ili OnePlus: njihovi su flagship modeli dosta jeftiniji.

Sve to skupa ne bi bilo neobično da Velvet nudi ekskluzivne mogućnosti kakve konkurencija nema – ali ne, Velvet ne nudi baš ništa posebno. Na službenoj korejskoj stranici. navode se solidne ali ne i impresivne tehničke karakteristike: 6,8“ OLED ekran razlučivosti 2460*1080, Qualcommov stariji i slabiji 5G procesor Snapdragon 765G, 8 GB RAM-a i 128 GB ugrađene memorije (koje se mogu „pojačati“ Mikro SD karticom), baterija od 4.300 mAh koja se može puniti bežično, vodootpornost te tri kamere straga: glavna od 48 megapiksela, široka od 8 i treća od 5 MP koja mjeri dubinu. Od posebnih mogućnosti, kamera nudi stabilizaciju videa i tehnologiju za izolaciju pozadinske buke (koja je u korejskom priopćenju za medije krivo navedena kao autonomous sensory meridian response – što je stručni termin za orgazam koji nastaje u glavi i širi se kičmom).

Za usporedbu, inicijalna preporučena cijena lanjskog udarnog modela G8 ThinQ na korejskom tržištu bila je niža (897.600 wona) a taj je udarni model nudio mogućnosti usporedivije s najjačim konkurentima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.