Tile, američka tvrtka koja radi opremu koja olakšava pronalaženje izgubljenih stvari, potpisala je ugovor s Intelom o ugradnji svoje tehnologije u prijenosnike koje pogone Intelovi čipovi.

Već smo pisali o opremi Tilea koja funkcionira tako da zalijepite maleni predajnik na uređaj kojeg želite pripaziti, a drugi Tileov uređaj (prijemnik) primjerice na privjesak za ključeve; čim se uređaj s predajnikom udalji (na tipično desetak metara, koliko je domet Bluetootha) oglasit će se alarmom. A ako se uređaj zaštićen Tileom svejedno izgubi ili vam ga ukradu, Tile ipak ima šanse da ga pronađe: naime, svi Tileovi uređaji odašilju signal jedan drugome, pa kada se traženi uređaj pojavi u blizini bilo kojeg Tileovog gadgeta, on će sve obavijestiti o tome.

U jučerašnjem priopćenju o suradnji s Intelom, Tile nije pojasnio hoće li ugradnja u(z) Intelove čipsete donijeti još kakve specifične mogućnosti. Jedino je navedeno da će zaštita biti aktivna i dok je Tileom zaštićeni prijenosnik u sleep modeu.

HP je početkom godine na sajmu CES predstavio prvi prijenosnik s Tileovom tehnologijom: Elite Dragonfly, no model s (opcionalnom) Tile zaštitom još nije stigao na naše tržište.

HP Elite Dragonfly
HP Elite Dragonfly

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.