Želite uspostaviti čvršću vezu sa svojom obitelji u ovo ne-doba koronoavirusa? Brine vas da troše previše vremena i razvijaju ovisnost o igrama i raznoraznim online aktivnostima? U razmaku od tjedan dana i Google i Microsoft ponudili su svoje odgovore za ove brige: Google je ponudio Family Link a Microsoft je sinoć izdao prvu beta verziju Family Safety, aplikacije koju je najavio pred nešto više od mjesec dana, paralelno s preimenovanjem Officea 365 u Microsoft 365.

Da biste isprobali novu aplikaciju (na Android ili iOS uređajima) morate kreirati obiteljsku grupu ovdje a zatim se prijaviti za beta testiranje ovdje (samo na engleskom jeziku).

Family Safety nudi vrlo slične mogućnosti kao Googleov Family Link: filtriranje sadržaja neprimjerenih dječjoj dobi (igre, filmovi i aplikacije na Xboxu, Windows PC-ima i drugim uređajima) i preporuka alternativa za cijelu obitelj; praćenje lokacije djece (preko Android uređaja; zasad nije dostupno na iPhoneu); dijeljenje dokumenata, fotografija i videozapisa preko OneDrivea; dijeljenje stavki u kalendaru; ograničenje vremena kojeg djeca mogu potrošiti pred zaslonima različitih uređaja…

Microsoft Family Safety

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.