Nakon što je na sajmu CES početkom godine predstavio novi XPS 13, Dell je danas predstavio i ostatak najpopularnije serije ultraprijenosnika: model standardne veličine XPS 15 i novi veliki model XPS 17, koji se ponovno pojavljuje u seriji nakon dulje pauze.

Novi modeli dijele glavnu novost 13“ modela: zaslon formata 16:10, s minimalnim okvirom oko ekrana – toliko minimalnim da se Dell hvali da su to najmanji laptopi u svojoj klasi, a da je 17″ model manji od mnogih 15“ prijenosnika (i lakši – jedva prelazi dva kilograma).

Na raspolaganju su različite konfiguracije, od Core i5 desete generacije sa 8 GB do i9 sa 64 GB, od ugrađene grafike (razlučivost ekrana: 1920*1200) do Nvidia grafike koja omogućuje ravno dvostruko veću razlučivost (po obje osi; 4K).

Novost je i USB-C priključak, a za svaki slučaj uz laptop dolazi i adapter preko kojeg možete spojiti standardnu USB periferiju i spojiti XPS na TV preko HDMI-ja.

XPS 15 je već raspoloživ na američkom tržištu po početnoj cijeni od 1.300 dolara, a XPS 17 se očekuje u srpnju, od 1.500 dolara.

Dell XPS 15

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.