Zoom i Microsoft Teams su toliko dobili na popularnosti da su i sve ostale vodeće platforme pohrlile ponuditi im konkurenciju. Već smo pisali o tome, a u međuvremenu je i Viber ponudio video razgovore za 20 osoba, WhatsApp ih je proširio na 8 (a navodno će ponuditi podršku za 50 osoba), a Google je, osim što je otvorio Meet svima, ponudio Duo za 8, pa to proširio na 12, a u planu je proširivanje na 32 korisnika.

Facebook nije odolio da se pridruži ovom trendu: sinoć je objavio kako svom Messengeru daje mogućnost da ugosti videorazgovore do 50 osoba, i to neograničenog trajanja. Besplatno, naravno. A ono najzanimljivije je: to nije najava, nova mogućnost je već na raspolaganju. U Messenger aplikaciji (najnovijoj verziji!) samo kliknite na Ljudi (People) i odaberite Kreirajte sobu (Create a Room). (Amerikanci mogu kreirati „Sobu“ za razgovor i iz Facebooka, ali mi to možemo samo iz Messengera.) U Sobu možete pozvati bilo kojeg Facebook prijatelja, ali i druge osobe: dovoljno je navesti njihovu e-mail adresu.

Kad se skupe svi željeni gosti, možete zaključati Sobu, kako ne bi upali neželjeni, a dok se svi ne skupe možete objaviti poziv u Sobu na Facebooku.

Sobe već podržavaju postavljanje AR filtara i virtualnih pozadina, a Facebook najavljuje dodavanje novih mogućnosti slijedećih tjedana; vjerojatno će Sobe skoro moći ugostiti više od 50 sudionika.

Sobe će se moći koristiti i iz WhatsAppa (sjećate se, i on je u vlasništvu Facebooka). Kako piše WAbeta.info, podrška za Sobe je uključena u beta verziju WhatsAppa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.