Microsoft je na ovogodišnjoj konferenciji Build 2020 predstavio cijeli niz noviteta za programere i velike biznise, a među njima je slabije zapažen bio novitet usmjeren najširem krugu korisnika: novi član Office 365 Microsoft 365 obitelji: Lists.

Microsoft Lists je aplikacija za organizaciju resursa koja je mnoge na prvu podsjetila nas jednu drugu Microsoftovu aplikaciju: To Do. (Upišete li u Google tražilicu ‘microsoft lists’ – dobit ćete većinu veza prema stranicama o To Do, a ne Lists.) No dok je To Do aplikacija za planiranje i organizaciju zadataka – dakle, za najširu zajednicu korisnika – novi Microsoft Lists je nasljednik alatke SharePoint Lists, kojeg će zajednički dijeliti članovi Microsoft Teama.

Osim preko Teamsa, Microsoft Listi će se moći pristupiti iz Microsoft 365 launchera, ili s mobitela, sa samostalnih aplikacija koje će uskoro izaći za Android i iOS.

Sadržaje u Microsoft Lists možete pregledati na tri načina: kao rešetku, galeriju ili kalendar. Rešetka (grid) je osnovni način prikaza, koji podatke organizira u redove i stupce koje možete (pre)oblikovati, raširiti ili stanjiti po volji. Galerija je idealna za podatke praćene slikama/fotografijama/videom, a kalendar je najpraktičniji za podatke složene po datumima.

Podatke unutar Listsa možete organizirati i pretraživati pomoću pravila koje ćete sami zadati – slično kao što možete tražiti poruke ili obaveze u Outlooku.

Ako još uvijek niste načisto s tim kako vam List može biti od koristi, pogledajte ovaj demo.

Microsoft Lists
Templates (Obrasci) pojednostavljuju kreiranje novih Lista

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.