Svi smo to već doživjeli: zovete nekog i zovete, a taj je non-stop zauzet (ili se uporno ne javlja). U stara vremena fiksne telefonije, stisnuli bi redial tipku (ili kombinaciju tipaka) i telefon bi zvao i zvao… sve dok se netko konačno ne javi!

Na mobitelu nema kombinacije tipaka za uzastopno ponovno biranje – i nećemo reći: nažalost, jer to je za naše dobro. Da takva kombinacija postoji, još češće i upornije bi vas zvali razni dosadnjakovići – da vam prodaju ovo i ono…

Kako onda ponoviti isti poziv? Srećom, postoji način. Sve što treba je: otvoriti aplikaciju za biranje broja i – pritisnuti zelenu tipku, dva puta. Kada ju pritisnete prvi puta, iznad brojčanika će ispisati posljednje nazvani broj; kada ponovno pritisnete zelenu tipku, krenut će je birati. Nakon što „odvrti“ biranje broja, a ne bude odgovara, opet će se pojaviti isti ekran i na njemu samo treba dvaput pritisnuti zelenu tipku. Dok se ne javi…

Taj je postupak isti na svakom mobitelu – Androidu ili iPhoneu.

No razlike ipak ima: za iPhone nema aplikacija koje bi ponudile „pravi“ redial (barem ne legalnih), a za Android ih ima. Čitava gomila! Nažalost, nijednu ne možemo preporučiti bez rezerve: sve gnjave oglasima – ili ih morate platiti. Neke unose i dodatna ograničenja; primjerice, možete nazvati samo određeni broj puta, ili se ubacuju sve dulje pauze između zvanja.

Aplikacija koja najmanje gnjavi s oglasima (ili ih ukida – ako platite par eura) zove se Auto Dialer Expert i može se preuzeti ovdje.

Dobar lov!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.