Već smo više puta pisali o Tileu, malenom predajniku koji odašilje signal preko Bluetootha kako bi bili sigurni da vaš gadget nije zagubljen ili ukraden. Tile se sve češće serijski ugrađuje u laptope, ali i u druge gadgete koji nisu tako vrijedni ali zato ih je lakše izgubiti, kao što su slušalice. (Koliko se one lako gube, najbolje svjedoči podatak da je u posljednja četiri lanjska mjeseca pronađeno 1220 slušalica u njujorškoj podzemnoj željeznici!) Tileova je tehnologija već ugrađena u tri modela uglednih proizvođača: Bose SoundSport Wireless, Sennheiser Momentum 3 i Plantronics Voyager a danas je predstavljena i cijela serija slušalica s Tile lokacijom, koju je ponudilo Skullcandy, brend posebno omiljen kod mladih i gejmera.

Četiri nova modela podržavaju True Wireless tehnologiju, što znači da nisu spojeni nikakvim kabelom; svaka je slušalica za sebe, a i svaka (lijeva i desna) je opremljena Tile čipom, što znači da će se oglasiti ako se udaljite od nje (čak i dok je slušalica ugašena, na punjenju). Tile nudi i dodatnu zaštitu, u slučaju krađe, za koju tvrdi da pomaže u više od 90% slučajeva.

Skullcandy

Od četiri nova modela, najjači je Push Ultra koji na američkom tržištu košta 100 dolara a nudi (vodo)otpornost po standardu IP67 i šest sati rada na baterije (i još 34 sata ako ih pospremite u kutiju, u kojoj je punjač). Indy Fuel i Indy Evo su nešto manje otporni (IP55) i nude slabiji punjač („samo“ 24 sata dodatne svirke) a najjeftiniji model Sesh Evo (60 dolara) ne može se puniti bežično.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.