Svakome od nas zna se dogoditi da ne čujemo dobro sugovornika – zbog buke oko nas, zato što smo jučer previše popili ili naprosto zato što ta osoba govori previše tiho i nerazumljivo. Srećom, Google nudi spas!

Sound Amplifier (Pojačalo) je aplikacija koja pojačava glasnoću govora oko nas – a to radi tako što pojačava frekvencije govora i stišava okolnu buku. Zvuk se zatim reproducira preko slušalica.

Pojačalo

Pojačavanje zvuka

Naravno, Pojačalo je namijenjeno u prvom redu osobama koje imaju problema sa sluhom – ali to ne znači da neće biti od koristi i vama, koji nemate ozbiljnih problema sa sluhom (ili to ne želite priznati!). Svima nama događa se ponekad da bi željeli da čujemo bolje – a Pojačalo rješava taj problem. Primjerice, ako na faksu ne čujete profesora koji tiho govori a kolege u redu ispred vas ne prestaju brbljati – to možete riješiti tako da u prvi red, odmah ispred profesora, postavite mobitel, uključite Pojačalo da snima zvuk s mikrofona u mobitelu a vi ga slušate s Bluetooth slušalice, desetak metara dalje. Ili, da navedemo drugi primjer: dijete je zaspalo, ne želite ga buditi, a rado bi nastavili gledati utakmicu ili seriju na TV-u. Kako riješiti taj problem? Jednostavno, smanjite zvuk na televizoru, postavite mobitel pred zvučnik TV-a a Bluetooth slušalicu u uho.

Google je vjerojatno uključio podršku za Bluetooth slušalice u novu verziju Pojačala zato što se Bluetooth sve češće koristi u slušnim aparatima (a, kako smo pisali, nova verzija standarda Bluetooth, LE Audio, kani postati univerzalna (i) u slušnim aparatima). Bilo kako bilo, Pojačalo otvara posve nove mogućnosti i za one koji nemaju (velikih/ozbiljnih) problema sa sluhom – samo žele praktično iskoristiti njegove mogućnosti.

Sound Amplifier

A to je, srećom, jednostavno. U tipičnom Googleovom stilu, aplikacija ima minimalni broj mogućnosti – i sve su razumljive. Dočekat će vas početni ekran na kojem možete podesiti jačinu (ugađanja) zvuka. Kada priključite slušalice (žične ili Bluetooth) dobit ćete dodatne mogućnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.