Mobvoi je kineska tvrtka koju smo više puta spomenuli kao proizvođača najnovije tehnologije po cijeni ispod konkurencije. Njihov najnoviji proizvod su potpuno bežične slušalice s tehnologijom aktivnog uklanjanja buke Mobvoi TicPods ANC koje se nude po cijeni od 81 eura (s PDV-om i poštarinom do Hrvatske; cijena vrijedi do 10. lipnja kada će se popeti na 90 € – još uvijek puno manje od konkurencije!

To su bile dobre vijesti, a loše vijesti su… prvo, dizajn. Mobvoi nije ni pokušao biti originalan: slušalice izgledaju kao puka kopija Appleovog AirPodsa. Drugo, baterije traju kraće od konkurencije – do pet sati (ako isključite uklanjanje buke, inače barem pola sata kraće) odnosno maksimalno 21 sat uz punjenje preko baterije u kutiji – a pune se dulje: oko sat i pol.

Mobvoi TicPods ANC

No, Mobvoi nije kopirao samo dizajn – već i mogućnosti. Slušalice su neosjetljive na znoj i tekućine, po standardu IPX5, a podržavaju Bluetooth 5.0. Samo pet grama ‘teške’ slušalice na vrhu imaju silikonske navlake, koje omogućuju pasivnu eliminaciju buke, a aktivnu možete podesiti, tako da niste posve isključeni od zvukova okoline. (Zanimljivo je da Mobvoi priznaje da eliminacija buke nije osobito korisna pri glasnom vjetru: savjetuje da ju tada isključite.)

Mobvoi obećava hi-fi kvalitetu zvuka, kao i visoku osjetljivost mikrofona, a očigledna je jednostavnost uporabe. Sve su važne naredbe dostupne kliktanjem po lijevoj ili desnoj slušalici (kao kod svih potpuno bežičnih slušalica, možete koristiti samo jednu, neovisno o drugoj). Za složenije naredbe, na raspolaganju su Siri i Google Assistant.

Mobvoi TicPods ANC

Za sada se nudi samo bijela varijanta, a spremaju se crna i crvena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.