Ako je netko profitirao od pandemije koronavirusa, onda su to proizvođači softvera za videokonferencije. Broj korisnika im se umnogostručio, pa su svi krenuli uvoditi im novosti – naročito one koje već nudi konkurencija.

Microsoft je tako prošlog tjedna za Teams omogućio postavljanje virtualnih pozadina za sastanke i zakazivanje sastanka unaprijed (što ranije nije bilo moguće u besplatnoj verziji) a ovog tjedna je najavio da će uskoro biti moguće na ekranu vidjeti do 49 sudionika videosastanka. Sve tri mogućnosti od prije nudi i Zoom.

Microsoft Teams

Microsoft je jučer objavio i da je dovršio rad na interoperabilnosti Teamsa i Skypea: korisnici jedne usluge mogu zvati korisnike druge, i obrnuto.

Google je u utorak predstavio integraciju svog konkurenta Meeta u sveprisutni Gmail, i to ondje gdje ga najviše koristimo: na mobitelima. Mobilna verzija Gmaila će nas ubuduće podsjetiti na dogovoreni Meet sastanak i odmah ga i pokrenuti – u samom Gmailu, čak i ako nemate instaliran Google Meet.

Google Meet
Google Meet

Zoom je pak objavio da će pojačati zaštitu od upada. Od srpnja će uključiti end-to-end enkripciju za sve korisnike – a ne samo za one koji plaćaju Zoomove usluge, kako je bilo ranije najavljeno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.