Otkako se pojavio davne 1965. godine, Technics na svjetsko tržište plasira hi-fi opremu koja je znala definirati pojedina razdoblja: zvučničke sustave, pojačala, MP3 playere… Ove godine Technics predstavlja gramofon s izravnim pogonom SL-1210GAE Limited Edition kojim obilježava 55. godišnjicu postojanja robne marke Technics.

Taj poseban model temelji se na međunarodno poznatom hi-fi gramofonu Grand Class SL-1200G te dolazi u posve crnoj shemi boja, što se već pokazalo popularnim s drugim nedavno izašlim proizvodima proizvođača Technics.

SL-1210GAE je u cijelosti proizveden u Japanu vještim rukama majstora i uz znatno korištenje procesa ručne izrade kako bi se osigurala najveća moguća kvaliteta. Na gornjoj ploči nalazi se posebna pločica s ugraviranim serijskim brojem koji označava da se radi o modelu za 55. godišnjicu. Od drugih ekskluzivnih mogućnosti, izdvaja se posebno ugođena zvučnica tvrtke Nagaoka, svjetski poznate po sustavima SL-1210GAE dolazi sa zvučnicom s pomičnim magnetom (moving magnet, MM) JT-1210 koju je posebno ugodio zajednički tim sastavljen od inženjera tvrtki Technics i Nagaoka. JT-1210 koristi polugicu od bora i posebno je ugođen i konstruiran tako da nudi vrhunske performanse s fokusom na detalje u usporedbi s drugim zvučnicama s pomičnim magnetom.

SL-1210GAE će biti dostupan od lipnja 2020. i u cijeloj Europi ograničen na samo 800 primjeraka.

Technics SL-1210GAE

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.