Svaki čas vas zovu da bi vam nešto prodali? Kod nas, srećom, još to nije tako često – nas u digitalno.hr najčešće zovu telefonski operateri, da bi nam prodali pretplatu – ali u SAD-u prema nekim istraživanjima čak polovica poziva su neželjeni: od prodavača, koji vam prodaju sve i svašta, ali rijetko ono što želite.

Stoga je Google uzeo stvari u svoje ruke. Kako piše Android Police, u Androidovu aplikaciju za telefoniranje potiho je uvedena nova mogućnost: Verified Calls. Ako koristite tu aplikaciju, možete ju naći tako da pritisnete tri okomite točke u gornjem desnom uglu, pa odaberete Postavke (Settings – ako koristite Android na engleskom), zatim ID pozivatelja i neželjeni poziv (Caller ID and spam) te uključite drugu opciju: Filtriranje neželjenih poziva (Verified Calls).

Više o usluzi Verified Calls možete pročitati ovdje (na engleskom jeziku – Google još nije tu stranicu preveo na hrvatski – kako to inače čini.)

Kako piše Android Police, Verified Calls radi tako da će vam telefon ispisati ne samo broj pozivatelja nego tko je on i zašto vas zove – kako bi bili sigurni da se isplati odgovoriti ne poziv s nepoznatog broja. Dakako, Google vam neće propustiti te informacije dok ne provjeri njihovu istinitost. Zvuči korisno za obje strane – i za pozivatelja (kojem povećava šanse da njegov poziv neće biti ignoriran) i pozvanog (kojem smanjuje šanse za spam).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.