Marshall je britanska kompanija čija su pojačala obilježila povijest rock’n’rolla (i u našim krajevima, gdje je Nele Karajljić na koncertu u Rijeci ispalio legendarnu rečenicu: „Crk’o nam Maršal… mislim na pojačalo“ dok je bend izvodio pjesmu o smrti maršala Tita.) No u posljednje vrijeme sve je poznatiji po Bluetooth zvučnicima.

Emberton je njihov najnoviji model, ali i najmanji dosad, a kao i svi dosadašnji – izgleda kao smanjeno gitarsko pojačalo, što mu daje vrlo simpatičnu notu. Međutim, kad ga uključite i pojačate, dat će sasvim drugačiji dojam: odjednom djeluje kao veeeelika stvar.

Za vrlo glasan zvuk zaslužna je (i) tehnologija True Stereophonic koja širi zvuk u 360 stupnjeva, tako da nema sweet spota (ili, kako to kažu u Marshallu: „svaka točka oko njega je slatka točka“). Emberton prate i druge grandioznosti; tako baterija nudi 20 sati svirke (20+, kako tvrdi Marshall) a 20 minuta punjenja osigurat će pet sati rada. Puni se preko USB-C-a.

Marshall Emberton

Zvučnik ima IPX7 certifikat, koji jamči da mu ništa neće biti ako ga ostavite sat vremena u vodi dubine jedan metar.

Emberton teži 700 grama i stane na dlan ruke a zanimljiv je i dizajnom: prednja rešetka je metalna (tako i izgleda!) a svim funkcijama se upravlja jednim jedinim gumbom, velikim zlatnim, s gornje strane, koji se može zaktetati.

Marshall Emberton je u prodaji od ovog tjedna, za 149 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.