Adacta, vodeći partner Microsoft Dynamicsa, Qlika i Cornerstona u regiji, danas objavljuje završetak posljednje faze pripajanja Adactinog regionalnog dijela poslovanja implementacije globalnih poslovnih rješenja grupaciji BE-terna.

Uz finalno interno usklađivanje, u posljednjoj fazi pripajanja izvršena je i ona „najvidljivija“ promjena – ime Adacta odlazi u povijest, a kompanija od danas i službeno na regionalnom tržištu nastupa pod brendom BE-terna. U skladu s tim, BE-terna je u regiji od danas dostupna i na novim web odredištima: u Hrvatskoj www.be-terna.com/hr, Sloveniji www.be-terna.com/sl te Srbiji www.be-terna.com/sr.

„Pripajanje velikoj, priznatoj globalnoj IT grupaciji BE-terna veliko je priznanje radu cjelokupnog tima Adacte, koje za naših 300 zaposlenika u regiji znači i nove mogućnosti afirmacije na velikim svjetskim tržištima. Najbolji dokaz da ovo pripajanje nudi velike mogućnosti za sve uključene strane su i prvi zajednički projekti koji su dogovoreni na DACH tržištu, a u kojima već aktivno sudjeluju naši zaposlenici iz regije. Za postojeće i buduće klijente obje kompanije, ovo znači još bolju ekspertizu, još širi opseg djelatnosti i cjelovit portfelj usluga na globalnom planu,“ rekao je Krešimir Mlinarić, direktor BE-terne u Hrvatskoj (na uvodnoj slici).

„Dodatna potvrda komplementarnosti kultura i vizija obje kompanije jest i činjenica da će cjelokupni regionalni menadžment Adacte nastaviti upravljati operacijama BE-terne u regiji i nakon spajanja, čime smo dobili još jedno priznanje kvaliteti i ambiciji našeg regionalnog rada. To dokazuje i da će naš fokus dalje biti na našoj regiji gdje vidimo, ne samo prostor za rast, već i priliku da najbolje zapadne prakse ponudimo svim onim brojnim postojećim i novim korisnicima u regiji. Ponosno objavljujem kako Adacta danas postaje BE-terna,“ poručio je Mlinarić.

Prošlogodišnjom akvizicijom dijela grupe Adacta i njenih 300 zaposlenika, grupa BE-terna je krenula k ispunjenju poslovne vizije da postane vodećom europskom tvrtkom za implementaciju odabranih globalnih poslovnih rješenja. Sinergijom poslovanja kompanija, Adacta je dobila strateškog partnera i snagu za iskorak na najzahtjevnija tržišta Zapadne Europe, kao i znanje i iskustvo u novim industrijskim vertikalama, a BE-terna dugogodišnju ekspertizu, veliku bazu zadovoljnih korisnika te znanje i iskustvo koje je Adacta razvila u zemljama regije.

Kako je ranije već objavljeno, Adactin segment AdInsure, usmjeren na razvoj i implementaciju rješenja specijaliziranih za sektor osiguranja i financijskih institucija, nije dio ove akvizicije te svoje buduće poslovanje nastavlja pod nazivom Adacta Fintech u vlasništvu Adacta Holdinga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.