Čovjek bi očekivao da će „pametni“ ručni satovi biti gadgeti koji će prvi uvesti solarno punjenje – jer, stvarno je gnjavaža (skoro) svaki dan ih skidati i stavljati na punjač – ali nije tako. Razlozi su objektivni: solarni punjač uvjetuje veće gabarite – a nitko ne želi nositi krupniji i teži gadget na zapešću – kao i višu cijen.u. Srećom, tehnologija ide naprijed (inače ne bi bilo digitalno.hr!) pa je tako Garmin, jedan od vodećih proizvođača „pametnih“ nosivih uređaja, jučer predstavio čak tri nove serije smartwatch uređaja s baterijama punjivih solarnom energijom.

Instinct Solar je nadogradnja preklani predstavljene serije Instinct sa ugrađenim GPS-om. S jednim punjenjem izdržat će 24 dana u zatvorenom prostoru a barem 50 dana uz povremeno izlaganje suncu. Cijena osnovne varijante je 400 €, a nudi se i u Surf Edition te Tactical Edition varijanti.

Solar varijantu dobio je i prestižni fēnix 6, koji se sada zove fēnix 6S, sa GPS-om i podrškom za različite sportove na otvorenom. Novi solarni model dobio je i nove funkcije (praćenje surfa, mountain bike i penjačkih avantura). Početna cijena je 750 €, a nudi se i u Pro varijanti, s manjim gabaritima a jačom baterijom.

Konačno, solarno punjenje je dobio i Tactix Delta, pripadnik četvrte generacije ručnih satova s vojnim certifikatom MIL-STD-810 koji se nudi po početnoj cijeni od 1.100 eura.

.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.