Jučer je Oppo predstavio prvi punjač za mobitele koji radi na 125 Watta, a danas je punjač istih mogućnosti najavio i Realme – što ne treba čuditi, jer taj je noviji brend u vlasništvu istog konglomerata.

Ni jedni ni drugi ne kažu kada će se točno moći kupiti novi punjači, koliko će koštati kao niti najvažnije: na kojim mobitelima će se moći koristiti. Jedno je sigurno: novi se punjači neće moći koristiti sa sadašnjim mobitelima – ili, ako i hoće, neće ih moći puniti punom brzinom.

Oppo očito ima na umu svoj novi model, kojeg će uskoro predstaviti, jer iznosi vrlo konkretne podatke kako će novi punjač napuniti (taj neimenovani) novi mobitel: njegovu bateriju kapaciteta 4000 mAh za svega pet minuta dopunit će do 41% a napunit će ju do kraja – do 100% – za dvadeset minuta punjenja!

Oppo ne odaje sve detalje o novoj tehnologiji svog punjača ali tvrdi da je jednako siguran kao „normalni“ punjači, od kojih ne odskače niti veličinom i težinom.

Pored „običnog“ punjača s novom tehnologijom, Oppo je najavio i bežični punjač s također rekordnom snagom od 65 W (koji će mobitel s istom baterijom od 4000 mAh napuniti za pola sata) te minijaturne prijenosne punjače snage 50 odnosno 110 Watti.

Oppo je podsjetio da je dosad podnio više od 2800 patenata vezanih uz punjače.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.